1965: Pionier van de organische landbouw
Tegelijk met de eerste industriële productie van babyvoeding, begon Georg Hipp in 1956 met het telen van fruit en groenten op natuurlijke bodems en zonder gebruik van chemicaliën. Onder de indruk door het idee van de Zwitserse pionier Dr. Hans Müller, de stichter van de organische-biologische landbouw, had hij nu slechts een doel: gezonde en lekkere babyvoeding produceren uit organische grondstoffen.
De familieboerderij Ehrensberg nabij Pfaffenhofen schakelde toen over op organische productie. Zoon Claus en zijn twee broers, Georg en Paulus, namen de leiding in 1967 over en ontwikkelden het idee van organische landbouw stap per stap verder uit.
Als een pionier van de organische landbouw heeft Claus Hipp van boer tot boer gereisd met de moeilijke taak om hen bewust te maken. Geleidelijk aan slaagde hij erin om de landbouwers van zijn idee te overtuigen, en hij slaagde erin om een netwerk van organische landbouwaannnemers op te zetten.