HiPP’s EU-winkelgids
Vakantiereizen, een nieuwe baan of weekend winkelen in een nabijgelegen EU-land - ouders met baby's en peuters reizen door heel Europa. Om ze te helpen hun weg te vinden in ons internationale HiPP-assortiment, hebben we de belangrijkste informatie over onze HiPP-producten die in de hele Europese Unie worden verkocht, verzameld in onze EU Shopping Guide.
Ouders kunnen altijd vertrouwen op HiPP: Onze HiPP-producten voldoen altijd aan onze strenge kwaliteits- en veiligheidseisen, waar u ook bent. Dat is onze belofte aan u!
Waar moet ik op letten bij het gebruik van HiPP-producten uit een ander EU-land?
Op al onze HiPP productlabels vindt u de volgende informatie:
1. Productnaam
2. Aanbevolen voedingsleeftijd
3. Afbeelding van de hoofdingrediënten (op alle voedingsetiketten voor het spenen)
4. Informatie over speciale productkenmerken
(Symbool afbeeldingen)
Als deze vier specificaties hetzelfde zijn als op het HiPP-product dat u thuis gebruikt, weet u dat de samenstelling van het product hetzelfde is.
5. Als er een discrepantie is in een van deze vier specificaties, raden we je aan om snel de ingrediëntenlijst te bekijken. Zorg ervoor dat het product geschikt is voor uw kind.
6. Neem bij vragen over onze producten contact op met de HiPP-vertegenwoordigers in het betreffende land. De contactgegevens vindt u op het betreffende etiket.
Potten, potten en buidels - zijn de recepten te vergelijken?
De verschillende verpakkingsvormen, zoals potjes of zakjes, moeten aan verschillende eisen voldoen wat betreft het productie- en afvulproces. Hiervoor kunnen andere recepten nodig zijn.
Als het favoriete product van uw kind alleen in een andere verpakkingsvorm verkrijgbaar is in een ander EU-land, controleer dan de ingrediëntenlijst voordat u gaat voeden.
Neem bij vragen over onze producten contact op met de HiPP-vertegenwoordigers in het betreffende land. De contactgegevens vindt u op het betreffende etiket.
Er zijn kleine verschillen in de ingrediëntenlijst, ook al ziet het product er hetzelfde uit - hoe komt dat?
EU-wetgeving regelt in principe hoe de ingrediënten van een product op de verpakking moeten worden vermeld.
Individuele EU-landen hebben deze regelgeving echter enigszins anders geïnterpreteerd. We moeten deze lokale interpretaties van de wetten naleven bij het aanbieden van een product met hetzelfde recept in verschillende landen.
Welke mogelijke verschillen zijn er in de ingrediëntenlijst?
Verschillende hoeveelheden van de ingrediënten (per percentage)
Volgens de EU-wetgeving moet de hoeveelheid van bepaalde ingrediënten in procenten worden aangegeven. Dit is van toepassing op ingrediënten die worden gemarkeerd in de productnaam of de afbeeldingen op het etiket.
Deze wet wordt in sommige landen anders behandeld. In sommige landen moet bijvoorbeeld de hoeveelheid van alle ingrediënten die op het etiket staan vermeld worden vermeld, terwijl in andere landen alleen bepaalde ingrediënten die naar hun mening belangrijk zijn, op die manier moeten worden vermeld.
Deze verschillen in de ingrediëntenlijsten hebben geen invloed op de kwaliteit van het product, aangezien het recept identiek is.
Andere terminologie in de ingrediëntenlijst
Een ander verschil op de etiketten is de wisselende terminologie die wordt gebruikt voor bepaalde vitamines en mineralen, die is gebaseerd op lokale wetten. Sommige landen vereisen zeer technische terminologie, terwijl andere de voorkeur geven aan algemene termen. Sommige landen gebruiken bijvoorbeeld de term 'vitamine C' die vrij algemeen bekend is, terwijl andere in plaats daarvan de term 'ascorbinezuur' gebruiken, die niet elke consument kent als synoniem voor vitamine C.
Samenvatten van de ingrediënten in de ingrediëntenlijst
In sommige landen is een duidelijke en beknopte lijst van ingrediënten erg belangrijk. Een van de daaruit voortvloeiende vereisten is dat ingrediënten onder één term moeten worden ondergebracht en vervolgens tussen haakjes moeten worden vermeld, b.v. vitamines (vitamine A, niacine, vitamine E ...). Andere landen willen dat alle ingrediënten afzonderlijk en in aflopende volgorde worden vermeld op basis van hun hoeveelheid, b.v. vitamine A, ..., niacine, ...,.
HiPP is altijd up-to-date
HiPP-producten worden regelmatig beoordeeld en herzien.
De redenen hiervoor zijn:
- nieuwe wetenschappelijke bevindingen,
- nieuwe wettelijke vereisten,
- veranderende consumenteneisen.
Zodra de nieuwe/aangepaste producten zijn gelanceerd, kunnen ze tijdelijk tegelijk met de vorige versies op de EU-markt zijn.
Als u vragen heeft over wijzigingen in ons productassortiment, neem dan contact op met de HiPP-dienst voor ouders in het betreffende land. De contactgegevens vindt u op het betreffende etiket.
Wat moet ik weten als ik in de hele EU HiPP-speenvoer koop?
De productvariatie in andere EU-landen is in principe hetzelfde als u van thuis kent. Uiteraard houden we rekening met landelijke voedingsadviezen of voedingsgewoonten, waardoor het mogelijk is dat u kleine verschillen aantreft.
Verschillende voedingsleeftijden voor hetzelfde product
Houd er rekening mee dat de aanbevolen voedingsleeftijd van het product dat u gewoonlijk thuis koopt, in een ander EU-land anders kan zijn. Kijk in de ingrediëntenlijst of het product overeenkomt met degene die je van thuis kent.
Neem bij vragen hierover contact op met de HiPP-dienst voor ouders in het betreffende land. De contactgegevens vindt u op het betreffende etiket.
Zelfde product, andere maat
Onze HiPP-potten zijn er in veel verschillende maten, aangezien de eetgewoonten van land tot land verschillen. Hoewel het geven van een dessert na elke maaltijd in sommige landen een grote traditie is, serveren andere alleen een hartige maaltijd en geen dessert. Door verschillende maten potten aan te bieden, kunnen we inspelen op verschillende eetgewoonten.
Waardevolle plantaardige olie in HiPP maaltijdpotten
Om ervoor te zorgen dat alle baby's en peuters voldoende onverzadigde vetzuren binnenkrijgen, voegen we de hoeveelheid plantaardige olie toe aan onze potmaaltijden die onze voedingswetenschappers aanbevelen. In puur wiskundige termen kunnen verschillende potmaten resulteren in verschillende percentages. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van het product.
Wat moet ik weten als ik de HiPP-formule in de hele EU koop?
Als het om melkvoeding gaat, lopen de voedingsadviezen sterk uiteen binnen de EU. Als u voedsel buiten uw eigen land koopt, raden we u aan de informatie op de verpakking goed te bekijken, aangezien de bereidingsgids en voedingsgids van land tot land kunnen verschillen.
Neem bij vragen over onze producten contact op met de HiPP-dienst voor ouders in het betreffende land. De contactgegevens vindt u op het betreffende etiket.
PRE, 1, 2, 3, 4, Opgroeimelk of Junior – waar gaat dat over?
Melkvoeding worden per land gecategoriseerd als PRE, 1, 2, 3, 4, Groeimelk of Junior. U vindt deze categorie op de voorkant van de verpakking van alle HiPP melkvoeding.
Houd er rekening mee dat deze categorieën of fasen kunnen worden geassocieerd met andere voedingsleeftijden dan u gewend bent in uw eigen land.
Zuigelingenvoeding zijn fase 1 en PRE melkvoeding. Uw kleintje kan deze melkvoeding vanaf de geboorte drinken.
Als het gaat om fase 2, 3, 4, Opgroeimelk of Junior melkvoeding, vindt u meer informatie over de aanbevolen voedingsleeftijd op de voorkant van de verpakking.
Over zetmeel in melkvoeding
Zetmeel wordt aan melkvoeding toegevoegd om ze romiger te maken. In landen als Duitsland of Oostenrijk voegen we zowel zetmeel toe aan fase 1 melkvoeding als aan opvolgzuigelingenvoeding vanaf zes maanden.
In de betreffende HiPP- melkvoeding vermelden we ook zetmeel als een van de ingrediënten. Verder leest u het exacte zetmeelgehalte in de voedingswaarde-informatie op de verpakking. Zetmeelvrije melkvoeding kunnen gemakkelijk worden onderscheiden van melkvoeding die zetmeel bevatten, omdat ze een etiket op de verpakking hebben met de tekst "alleen lactose".
De voorbereidingsgids bepaalt de samenstelling van onze HiPP COMBIOTIK®-melkvoeding
Onze HiPP COMBIOTIK®-melkvoeding bevatten zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een unieke combinatie van waardevolle voedingsstoffen die is geïnspireerd op de natuur. Tot deze speciale ingrediënten behoren natuurlijke melkzuurculturen die oorspronkelijk uit moedermelk werden verkregen. Sommige EU-landen schrijven een watertemperatuur van 70°C voor voor de bereiding van melkvoeding. In deze landen voegen we de melkzuurculturen niet toe omdat ze door het hete water zouden worden geïnactiveerd.
HiPP- melkvoeding die melkzuurculturen bevatten, zijn gemarkeerd met een overeenkomstige opmerking op de voorkant van de verpakking. We nemen ze ook op in de ingrediëntenlijst.
Neem bij vragen over onze producten contact op met de HiPP-dienst voor ouders de HiPP-vertegenwoordigers in het betreffende land. De contactgegevens vindt u op het betreffende etiket.